INTERCAM Broker d’Assurance consultantul tau in asigurari.

Sanatate

www.intercam.ro

INTERCAM Bridge to Life

Ce trebuie sa stiu despre Asigurarea de Deces si Sanatate ?

Asigurarea de Deces si Sanatate este o asigurare de risc, care acopera pierderile financiare pe care le pot suferi in urma unui accident si/sau imbolnaviri de pe urma carora poate apare o invaliditate, spitalizare, spitalizare in sectia A.T.I., interventii chirurgicale. Suplimentar fata de aceste acoperiri, primesc beneficii pentru procurarea de proteze/orteze, convalescenta, recu-perare. in caz de deces, familia mea primeste suma asigurata. Am posibilitatea sa maresc despagubirea in caz de deces, deoarece pachetele de asigurare cuprind si clauza de deces din accident si deces din accident de circulatie, cu sume asigurate mai mari decat in caz de deces. Asigurarea de Deces si Sanatate acopera urmarile pe termen lung ale unui accident si/sau imbolnaviri, oferind indemnizatii pentru tratamentul de recuperare si procurarea de proteze/orteze.

Cine poate fi interesat de aceasta asigurare ?

Aceasta asigurare este potrivita pentru salariati, persoane casnice, intreprinzatori particulari, oameni de afaceri, cetateni straini rezidenti in Romania. Asigurarea se poate incheia pentru persoane individuale, familie sau grupuri de persoane (salariatii unui patron).

La ce trebuie sa ma gindesc cand inchei asigurarea ?

– care sunt acoperirile de care am nevoie;

– care este pachetul de asigurare cel mai potrivit pentru mine;

– care este suma de bani de care am nevoie in cazul in care se produce evenimentul asigurat;

– care este suma de bani pe care o pot cheltui pentru aceasta asigurare;

Care sunt acoperirile de care am nevoie ?

In urma unui accident pot rezulta vatamari corporale care sa necesite spitalizare in sectia A.T.I., spitalizare, interventii chirurgicale, convalescenta si recuperari sau si mai grav, invaliditati sau chiar deces. Daca calatoresc mult cu automobilul personal sau al companiei, sunt expus accidentelor de circulatie. Accidentele se pot intimpla oricind, chiar daca sunt o persoana casnica. Mai complicat, pe langa accidente pot apare si imbolnaviri care sa necesite tratament, interventii chirurgicale, convalescenta si recuperare. in cazul unor evenimente grave, s-ar putea sa am nevoie de proteze/orteze.

Ce nu este acoperit prin aceasta asigurare ?

Trebuie sa stiu ca orice boli sau consecinte ale acestora, care s-au manifestat inainte de inceperea asigurarii nu sunt acoperite. De asemenea, consecintele accidentelor pe care le-am avut inainte de inceperea asigurarii nu sunt acoperite. Sunt excluse din asigurare si evenimentele care se produc in primele trei luni de la inceputul asigurarii, cu exceptia accidentelor si ale consecintelor acestora. Se exclud, de asemenea, evenimentele:

– produse prin infectare cu virusul HIV;

– care au loc in perioada de sarcina sau datorate avortului;

– consecinte ale actelor criminale;

– datorate consumului de alcool, droguri, substante halucinogene. Conditiile de asigurare contin atit excluderi generale, cit si excluderi specifice.

Cum se calculeaza prima de asigurare ?

Prima de asigurare depinde, in primul rind, de nivelul sumelor asigurate care se platesc in cazul producerii evenimentului asigurat, deci de pachetul de asigurare pe care l-am ales. Alti factori luati in considerare sunt virsta, ocupatia si starea de sanatate la data incheierii asigurarii.

Ce importanta are ocupatia pe care o am in stabilirea primei de asigurare ?

La stabilirea primei de asigurare, este necesara cunoasterea ocupatiei asiguratului. Cei mai multi asiguratori clasifica ocupatiile in functie de riscul pe care-l prezinta pentru producerea unui accident sau l-ar putea reprezenta pentru starea de sanatate. De exemplu, o persoana care desfasoara o munca de birou reprezinta un risc diferit de cel al unei persoane care lucreaza in mina, in subteran.

Este nevoie de analize medicale pentru incheierea asigurarii ?

Dupa completarea cererii de asigurare si declararea, cu buna credinta, a tuturor informatiilor solicitate de catre INTERCAM Broker d’Assurance pentru evaluarea riscului si incheierea asigurarii, medicul societatii poate sa va solicite efectuarea unui consult medical. Daca asigurarea se incheie, costul consultului medical este suportat de INTERCAM Broker d’Assurance.

La ce trebuie sa ma gindesc cind reinnoiesc asigurarea ?

La reinnoirea asigurarii pot schimba nivelul sumelor asigurate, deci pot alege alt pachet de asigurare, daca consider ca nivelul acoperirilor nu mai corespunde cu standardul meu de viata. Trebuie, de asemenea, sa am in vedere faptul ca daca mi-am schimbat intre timp ocupatia sau modul de petrecere al timpului liber, s-ar putea ca prima de asigurare sa se modifice.

Cum informez asiguratorul despre producerea evenimentului asigurat ?

Trebuie sa informez INTERCAM Broker d’Assurance despre producerea evenimentului asigurat cit mai curind posibil. Intevalul maxim la care se poate face notificarea evenimentului asigurat este prevazut in conditiile generale de asigurare si este de 3 luni de la data producerii evenimentului asigurat. i ntirzierea in notificarea daunei peste acest interval poate conduce la intirzierea in plata indemnizatiei de asigurare sau chiar la refuzul platii indemnizatiei. De indata ce am informat INTERCAM Broker d’Assurance despre producerea evenimentului asigurat, voi primi un formular de dauna pe care trebuie sa-l completez si sa-l transmit agentului/agentiei prin care am incheiat asigurarea. Totodata, INTERCAM Broker d’Assurance imi va comunica documentele pe care trebuie sa le prezint, pentru a se stabili valabilitatea si marimea indemnizatiei de asigurare care mi se cuvine.

Cum se stabileste valabilitatea si marimea indemnizatiei de asigurare ?

Dupa completarea declaratiei de dauna, INTERCAM Broker d’Assurance analizeaza aceasta declaratie, impreuna cu situatia asigurarii dumneavoastra: plata primelor de asigurare la zi, clauzele de asigurare incluse in pachetul de asigurare cumparat. De asemenea, se verifica eventualele fransize si daca evenimentul produs nu este cuprins in categoria evenimentelor excluse din asigurare. O procedura obisnuita este aceea de a solicita, in caz de imbolnavire, un raport al medicului de familie sau al spitalului in care ati fost internat. De asemenea, este posibil sa vi se ceara sa faceti o investigatie medicala la un medic independent sau la un medic desemnat de INTERCAM Broker d’Assurance. Dupa ce s-au obtinut toate datele necesare despre cazul notificat de dumneavoastra, se evalueaza valoarea indemnizatiei in functie de sumele asigurate prevazute in pachetul de asigurare si de documentele prezentate de dumneavoastra.

 

Contact

Adresa: Str. Verii Nr. 10, Sector 2 Bucuresti

E-mail: intercam@intercam.ro

Telefon: 021-210.67.10